2010. október 13., szerda

kisegitettem

Tegnap delutan egy masik hazba voltam beosztva, a Chimoba. 2.30tol 10-ig. Nagyon lelkiismeretesen ott violtam husz perccel korabban, s ezekutan vartam egy oran keresztul, hogy valaki adjon valami melot. Aztan csak rakerdeztem a hazfelelosnel, hogy megis mit kene csinalnom, mire egyszerre harom segito hordult fel: Te nem szabadnapos vagy? Kerdem en: mi volt a nehezseg a megertesben? Ugyanis elso mondatom az volt, hogy: Jottem dolgozni! Hozzateszem, tokeletes angollal.
De sebaj, mert a hazfelelos lelepett ugyan de elotte adott egy kis melot, csak a komplett alsoszintet kellett kitakaritanom. Ami itt nem szivatasnak szamit. Altalaban, ha jon valaki kisegiteni a masik hazakbol, itt is takaritasi feladatot adunk nekik, mert ok nem ismerik az itteni serulteket.
Aztan vacsiztunk, ami progi (valami ukran krumplis baratfule szeru sos cucc, ja es nem tudom igy kell e irni, mivel eddig csak hallottam) volt es kolbasz, ami nem tul erdekes, csak akkor, ha tudjatok, hogy elozo nap ez volt otthon is a vacsi, meg ugye aznap az ebedem is, mivel ebbol volt maradek. Szoval nem lelkesedtem tulzottan, de legyurtem. (nem igazan lett a kedvencem ez az ukran cucc)
Vacsi utan elmentem Dorinnal es ket serulttel vasarolni, ugyanis kozeledik Halloween, es jelmezt viselni muszaj, sajnos meg nekem is. (amugy meg fogalmam sincs mi leszek) Ross baratom kitalalta, hogy o biz hercegno akar lenni (azt hiszem kicsit tobb benne a noi hormon a kelletenel), tehat vettunk ruhat, cipot, parokat (mert o kopasz), tiarat, boat, mindent. Szet rohogtem magam, plusz engem ert a megtiszteltetes, hogy lehettem az oltoztetonoje, amikor be akarta mutatni ruhajat az otthonmaradottaknak.
Este segedkeztem a lefekvesben, meset olvastam a morcos autista Anitanak, aki csak annyit mond, hogy NO, illetve amikor beszedes kedveben van NO WAY. Mondanom sem kell, imadtam :) Mindenkitol kaptam olelest, puszit az este vegen, varnak vissza legkozelebb (asszem kiveve Anitat, de o kicsit adamsfamilys, szerintem senkit nem var vissza Hahaha!) Jol ereztem magam. Sokat nevettem, mert ebben a hazban a serultek az orultek, nem a segitok. Michelle (down szindromaval, es lany) hangos, es lokott. Ross kicsit noiesebb a kelletenel, Kevin a leglassubb ember akit valaha lattam, kaptam tole masszazst a vallamon, ami azert volt erdekes, mert ket perc alatt megtalalta a csontot, amit 10 percig probalt elegyengetni, a maga lassu es preciz modjan. Kb 30 percig mosott fogat stb. Es vegul Anita :) Hihetetlenul antiszocialis, de kozben rettenet aranyos.
Ma szabadnapos vagyok, tehat nem leszek itthon. Majd a het masodik feleben ujra irojk. Pusz!

6 megjegyzés:

  1. Na de te sosem fogsz unatkozni :)

    VálaszTörlés
  2. Örülnék egy lassú hátmasszírozónak én is, aki több, mint tíz percig bírja a hátam masszírozni :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Piros!

    Az előbb már megpróbáltam bejegyzést küldeni, de nem sikerült.
    Azt akartam leírni, hogy anno rólunk is előbb kezdtek beszélni, minthogy bármi is lett volna. (ha ha ha)
    Szeretem a munkahelyem. Ma például végigolvastam a te és a Liza blogját is :), és nagyon jót szórakoztam. Örülök, hogy jól érzed magad, és bevallom irigyellek. Nem tűnik nagyon megerőltetőnek a munka. Milyen a segítők és sérültek aránya? És ezen felül van kisegítő személyzet?
    A heti két szabadnap mellett lesz hosszabb szabadságod?
    Most ennyi, időnkét betéved a kliens.

    Zsófi

    VálaszTörlés
  4. 4 serult, 4 bentlakos segito, 3 bejaros segito. Altalaban 3-an vagyunk minimum, de a 4 a megszokott, neha elofordul, hogy este 6 utan ketten maradunk, de asszem ez csak ketszer fordult elo eddig. Tudom, nehez a sorsom itt a winnipegi Barkaban :) Es van minden ejszakara egy kisegito, aki segit a tolokocsis lanynak ejszaka a furdoszobai dolgokban, meg reggel az elindulasban, a munkaba.
    Es igen egyszer 8 nap fel ev utan, es ha maradnek egy ev utan ket het.
    Remelem ti is jol vagytok Peterrel, meg a gyerekekkel. Puszi!

    VálaszTörlés
  5. Fogtok töklámpást is csinálni, meg rohangálni csokiért egy kosárral?:D Öltözz vámpírlánynak, az mostanában úgyis menő:D Bár én szerintem szellem lennék egy lepedő segítségével, vagy a falánkság sok csiriviricukorkát a ruhámra aggatnék és egy műcsirkét hurcibálnék:D puussz

    VálaszTörlés
  6. Koszi az otleteket! Az en testalkatommal a falanksag egesz jo otletnek tunik :)

    VálaszTörlés