2010. szeptember 29., szerda

benyomasaim igy keso este

Ma voltam a belvarosban. talalkozom volt Evaval, egy szlovak lannyal, aki ide hazasodott, egy eredeti chilei-kanadai :) ferfihoz ment hozza. Az amugy nem tul izgalmasnak indulo dlutan egesz fantasztikusan sikerult. Setaltunk, vasaroltunk, kaveztunk. Utana neki "suliba" kellett mennie, ami egy eloadas volt a manitobai egyetem szocialis munkas szakanak szervezeseben. megkerdezte van e kedvem elkiserni, volt. Itt volt szerencsem igazi indian eneket hallgatni, sot reszt is vettunk az eloadasaban. Mondanom sem kell rendhagyo volt eme eloadas. Utana borozgatassal es finom etelekkel vartak minket, gondolom eztet sem kell jobban kifejtenem, maradtunk. :) Utana sajat soforszolgalat hozott haza (eva aposa). Szoval nagyon klassz este volt. sot meg a magyar szlovak kerdest is sikerult megtargyalnunk. En hoztam fel amugy, ami nem meglepo, ismerve hatalmas szamat. Baratsagunk toretlen, nem kell aggodni, o egy nagyon normalisan gondolkodo mintapeldanya orszaganak.
Beszelgettem sok emberrel ezen a kis partyn, es nagyon sokan jartak mar Budapesten, es mindenki aradozott, milyen szep, es sokaknak ez a kedvenc europai varosa. szoval dagadtam a buszkesegtol.
Benyomasaim: Itt gyonyoru es hatalmas az eg, es hihetetlenul kek az esetek 90 szazalekaban, lehet majd kuldok kepet is. Illetve irritalnak az emberek, akik eloadas kozben bologatnak a nezok sorabol. Nem tudom miert, de gondolom ez osszefuggesben van azzal, hogy neha elvesztettem a fonalat, es valamivel le kellett kotnom magam. A radioallomasok kb ugyanazt a 10 szamot nyomatjak itt is, es kulon adoi vannak a countrynak. Rajottem, nem szeretem a countryt. Tesom nagyon hianyzik (te is anyu), most hogy szulinapja volt, es volt kepe megtartani nelkulem, NELKULEM! Keszulj, jovore kettot tartunk, egyet privat nekem, hogy behozzuk a lemaradasom. Nem tudom mi lesz karacsonykor, valszeg ugy osszesirom a Krisztmesz posztkardokat, hogy nem szarad meg, mig hazaer.
Most asszem megyek aludni, mert kisse osszefuggestelen lettem. Hianyoztok, tulsagosan is! Piros

12 megjegyzés:

  1. Hm, akkor a szlovák jány előtt nem villogunk a Trianonos pulcsiba, mert túl normális szlovák. :):)"All back!!!" :D

    VálaszTörlés
  2. Látom, mindenhol megtalálod a jó társaságot és programokat :))
    A karácsonyon meg ne bánkódj előre, ráérsz akkor ;)

    VálaszTörlés
  3. Na ja. Amugy szeretem a pulcsit, mert jo meleg, de csak itthon hordom, meg majd kabat alatt. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Pirii!!!! :)

    Először is az ékezetek, amiket mindig úgy hiányolsz: aáéíúőóüöüóőúáíűáűáúőóüöőíéáőüóöúűáéűéőűűéőüöóüöóüííí öüöóúőűáóóóőúüáöűáíóőúöáüűá.

    Oszd be, legközelebb nem tudom mikor lesz alkalmam újból ennyit küldeni, így vámmentesen.

    No, örülök, hogy egyre több képet, és izgalmasabb történetet küldesz nekünk. Itthon is zajlik az élet: ma a Ferencieken ahogy jöttem, nem tudtam felmenni a szokásos oldalon (a Jégbüfé fele), mert rendőri kordonnal volt lezárva, mindegy, kerültem. Illetve kerülnöm kellett, mert muszáj beérni a munkába. Mikor felértem, látom, hogy a jégbüfé előtt régi, kb 50 éves tankzöld kisteherautó, ezeréves másik kocsi is állt. Filmesek machináltak valamit, még kamerát is láttam, meg vicces, sztem ÁVÓ-s ruhába öltözött emberkéket. De jött a 8-as busz, úgyhogy nem tudtam megvárni, míg valami világsztár előugrik, úgyhogy nem is lett same picture vele meg velem. :(

    Hétvége is eseménydús volt, diplomaosztó meg keresztelő, ahol Fru meg Én keresztszülők lettünk :D . Keresztelő jó volt, a gyerek, Merse nagyon jó fej: mindig el akart rohanni, de lehet vele kompromisszumokat kötni, amikre azt feleli, hogy jó, majd fél perc múlva újra el akar menni, és akkor egy újabb kompromisszummal fél percig megnyugszik a gyerek. tekintve, hgoy kb fél órás volt a keresztelő, kb 60 kompromisszumot kötöttünk, és kb 40 ígérettel jövünk neki. Szerencsére még kicsi, és nem emlékszik rá :D De tök vicces ajándékot talált ki Fru a Mersének: időkapszulát csináltunk neki, raktunk bele DVD-t, úőskori adathordozót (pendrive), villanykörtét, stb..., amit majd ha kibont 2026-ban, a 18. születésnapján, akkor reméljük jól meglepődik.

    Diplomaosztóról is írok egy picit: undorító talár, büdös helyszín, omladozó templom. és ha átveszed a diplomád, akkor a rektori teendőkkel megbízott rektori helyettes isten áldását ad neked. pénzjutalomnak jobban örültem volna, de az nem volt.

    Röviden ennyi, majd még írok, ha eszembe jut valami. Vigyázz magadra!!!

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok, hogy túléltétek eme két fontos esemenyt. Amúgy hol az idokapszula? Elastatok? Az ékezeteket pedig köszönöm, csak sok a meló vele, amíg bevagdosom. :)
    Nezd meg neten, hogy melyik vilagsztarrol maradtal le. Lehet a Becstelen brigantik ketto volt, ahol Hitler feltamad, es vegul ongyilkos lesz Eva Braunnal kozosen. :)

    VálaszTörlés
  6. Na szevasz babyke!
    Csak egy gyors bejelentkezésre futja, örvendezünk itt anyáddal, mikor olvasunk, meg hallunk téged. Má megin rosszkor telefonáltál, nem voltam itthon, de lehet hogy csak letagadtatom magam:) Most meg pár napra eltűnök, szokásos évi madarászkodásra.Szoríts, hogy ne fagyjunk meg, mert állítólag fagyra má volt példa ott északon. Mi itt beadagoltuk Siggynek, hogy van egy kis patakocska, amiben lehet fürödni,meg ilyenek.... na az árvíz miatt e patakocska épp csak ellep, azt majd ha hazamegy meséli, hogy Magyarországon milyenek a patakok. Gigantikus patakok, pókok, mert hogy e dögök az idén amolyan fél öklömnyi nagyságuak, gondolhatod hogy esténként zajongok kicsit a garázs és a ház között....na de to be continue, ha hazajöttem a táborból...puszó

    VálaszTörlés
  7. Izgulok erted draga! Bar gondolom ezt utolag olvasod, remelem atadtad udvozletemet a Hubinak! Pusz!

    VálaszTörlés
  8. Küldtem neked emilkét(e-mail)ha ugy jobban teccik Katinak jó lesz,hideg nyálas idő, árad a Bódva, ugy, hogy most egy sártenger,sz...ügy használhatatlan a"fürdőszoba" így sátorozni...na kiváncsi vagyok, meddig bírják ezt a nomádozást.Lehet, a Hubi most ott se lesz, valaki más turnusába mentek.Tényleg bazi nagyok a pókok, de ezek nem veszélyesek, csak fonnak.Mindenhova.Mi meg belemegyünk a hálóba.De ez nem Spielberg-film,nem mészárolnak,odébb mennek,gyártanak másik hálót abba is belemegyünk,szegények meg rohadt pipák, hogy nem hagyjuk őket felkészülni a téli dermedésre.Na csók Anyád..egyenlőre.Nem anyád egyenlőre, hanem a csók egyenlőre.Szeretlek

    VálaszTörlés
  9. Hát Piros, ma látnod kellett volna, amit én láttam: egy huszonéves lány plüssmacival a Széchenyi könyvtár töriszekciójában, akivel együtt sétálgatott könyvért, leültette a monitor mellé és adott neki puszit. Azt hittem ittam és nem látok jól, de nem ittam, a szemüvegem pedig rajtam volt, ennyi. Vidulj!:D pusz

    VálaszTörlés
  10. Ezt a könnyed alkalmazkodóképességet irigyelem tőled. Sok mindenben hasonlóak vagyunk, ebben nem. Nekem nem könnyű a kapcsolatteremtés... te meg az ujjadból rázod ki. Ez klassz!
    Csak így tovább. Javaslom Kövér Lászlónak, hogy a szlovák-magyar vegyes bizottságba delegáljon téged is :)
    Nálunk minden rendeben van. Nagyszerűek a csendességeim, a gyerekeim szuperek... a feleségem... no róla nem írok, mert ő is olvassa, és el fogja bízni magát :).

    VálaszTörlés
  11. Koszonom! Igyekszem nyitott lenni, hiszen csak egy evem van itt. Ki akarom hasznalni minden pillanatat. Es talan meg tartos baratsagokat is tudok kotni. Puszilom a csalad minden tagjat. Es en nem gondolom, hogy te nehezen baratkozol. Pusz!

    VálaszTörlés