2010. szeptember 14., kedd

szoval es tetvel

Tul vagyok egy egeszen hetkoznapi es unalmas hetvegen. Nem nagyon tortent semmi emlitesremelto. Talan annyi, hogy most mar nem erzem magam annyira ujnak, mar nem kell mindent megkerdeznem, hogy hogyan, hol, merre. Ez jo, de rossz is, mert lassan veget er a betanitasom, ez tobb feladattal, felelosseggel jar.
Tegnap szabadnapos voltam, es jelentem turistat jatszottam Timmel es Lindaval egyetemben (ket nemet kollega). Kesobb, ha minden igaz lesznek errol kepek is. Delutan bementunk Downtownba, ami nem tul nagy. Ha meg emlekeztek ez a belvaros neve itten. Volt sok szep epulet, templom, uzlet, es egy rakat komedve (medve kobol) mindenfele mintaval, errol lesz kep is. Setaltunk a Red River partjan, ami majdhogynem nyalogatta a labunkat a setalouton, olyan magas volt a vizszint. Utana bementunk a Forksba, ami egy bevasarlokozpontszeru piac (szoval nemtommi). A buszozas vicces volt, mert egyszer sikerult lognunk rajta. Ugyanis itt a jegy ugy nez ki, hogy alul lathato a busz szama (ami csak ki van lyukasztva, es nagyon kicsi), folotte a datum, es az oldalan lathato, hogy meddig ervenyes, a megveteltol szamitottan masfelorat hasznalhatod barmelyik buszon ami ugyanazt a szamot viseli, na itt tortent a csalas, m mi atszaltunk egy masik buszra, es nem tudtuk, hogy csak ugyanolyan szamu buszon hasznalhatjuk, de a buszsofor nem vette eszre. Mi is csak kesobb eszmeltunk, amikor rendesen elolvastuk, h mi van a hatuljan.
Kesobb hazaugrottunk nekem pulcsiert, mert rettenet hideg volt a szel miatt. Aztan vettunk par sort, atmentunk a Chimoba (masik haz, ahol Linda dolgozik), soroztunk, autoversenyeset jatszottunk es moziztunk. Szerencsemre meg nincs kulcsom, plusz keso is volt, igy Aleks felajanlotta, hogy ertem jon kocsival es hazavisz, tehat a hazautam is meg volt oldva. Persze nem teljesen onzetlenul tette mindezt, mert igy o is ki tudott logni kicsit a hazbol. :)
Ma volt a masodik angol oram, ahol is bovitettem szokincsemet, most kifejezetten a konyhara koncentralva. Vegre nem kell a tobbieknek activityt jatszani velem. (pl.: this white one, or this green one, not spoon the another one, nono not knife, the another, jeh forks... etc.)
Ma sajnos mar dolgozom, s legkozelebb csak szerdan leszek szabad, de mar az is be van programozva.
Szoval megint zajlik az elet.
Ja es itt naggggyon hideg van ejszaka, rendesen futeni kell. Szornyu!!!

Hianyoztok!

Es koszi az otthoni torteneteket! Konnyesre rohogtem magam rajtuk. Meg meg meg...

8 megjegyzés:

  1. Mi még nem fűtünk, még türhető az idő.Bár Bendinek nem ez a véleménye.Ő kőkeményen harcol a jogaiért,Az éjjel is le akarta apátokat túrni az ágyról, a lakás stratégiailag legmelegebb pontjáról. Más ilyen pontokról ajtók által ki van zárva.Ma sütött a nap egy kicsit, ezzel azt hiszem meg is volt vénasszonyok nyara.Keri is puszil, meg anyád is! Meg nagyanyád! Ja és szeretünk!:D

    VálaszTörlés
  2. Hü Piri, rohamosan asszimilálódsz a kanadai környezetbe! Ma még a konyhai dolgok, holnap a kanadai apeh és adórendszer ismerete. Rohamosan fejlődsz, ez látszik is a leveleden. :) Különösen az a rész tetszett, ahol a kőmedvét magyarázod el a Kárpát-medencében rekedt honfitársaidnak (medve kőből). :)
    Itthon rájöttem, hogy úgy tudom a nem tul kellemes éjszakai melóm értékét növelni, hogy kapcsolgatom a termosztátot. Egyrészt így nem fázom, másrészt a főnököm lehet rájön, h jobban jár, ha fizut emel, nem pedig fűtésre fizet. A viccet félre téve, itthon elviselhető az idő, esténként hideg van, de fűteni még mi sem fűtünk, mert drága. az is :)

    Ja, és hétvégén leszek éjszakás megint, szombat vasárnap este, tehát ha gondolod és ráérsz, akkor megint csetelhetünk hajnalban! csak ha épp nincs kivel, és ráérsz :)
    puszillak!
    Andris

    VálaszTörlés
  3. Tegnap koncerten voltunk. A Magyar Continental Singers 25 éves szülinapi koncertjén a MüPa-ban.
    Nagyon jó volt. Kriszti is énekelt a száztagú kórusban. Annát is magammal vittem.
    Hihetetlen dolog volt megélni, hogy az ország egyik legnagyobb koncerttermében három órán keresztül Istent dicsőíthettük. Micsoda zenészek, micsoda énekhangok... micsoda dalok!
    Hatalmas élmény volt!
    Persze a koncert terem tömve volt!
    Nagyon sajnálom, hogy csak háromórás volt..... és nam vagyok egyedül ezzel az érzéssel..

    VálaszTörlés
  4. Piró, neked ez egy unalmas hétvége???
    Csatlakozom Zolihoz, a tegnapi koncert hatalmas volt, hát még benne énekelni! Legalábbis amíg rám nem tört egy torokcsiklandozós izé, azt hittem, megfulladok, ha nem köhöghetek egy hatalmasat, közben próbáltam úgy tenni, mintha még mindig énekelnék, de nem ment, mert már a levegővétel is kínzott, na gondolhatod, pont egy giga résznél, fények, kamerák kereszttüzében... végül a szomszéd lány háta mögé fordultam be, remélem, a mikrofonok azért nem vették :DD

    Hírek röviden: Tomi hegedülni kezdett, egyelőre hegedű nélkül, így mi is élvezzük. Nóri már nem sír reggelente az oviban. Anna olyan, mint eddig volt, nincs fejlemény.
    Most más nem jut eszembe, mint történés, majd ha mégis, írok ;)

    VálaszTörlés
  5. Koszonom a hireket! Gratulalok a James Bondot meghazudtolo topsikret kohogeshez, ja es a sikeres koncerthez is :)
    Andris neked meg uzenem, hogy igeeeen, van kedvem csevegni, es a komedvet csak azert magyaraztam, m nincs ekezet, es visszaolvasva nekem kicsit ertelmetlwennek tunt, de elfelejtettem, hogy vannak az olvasoim kozt bolcseszdiplomasok is. :D Ja es gratula Fruzsinak a meloert! Atadod?

    VálaszTörlés
  6. Ja es persze ti is hianyoztok, sot asszem a TO is, bar ezen erzesemet meg elemezgetnem kell, asszem van valami neve is ennek a betegsegnek, stockholm szindroma netan?

    VálaszTörlés
  7. Milyen az izgi hétvégéd, ha ez az uncsi??
    "medve kőből"- ez kész :D:D:D még most is röhögök:D
    még-még ilyen szómagyarázatot!
    Vagy indíthatnál egy ilyen rovatot, minden nap egy magyarázat, csak h mi is megértsük :D:D
    Milyen az ottani sör?
    Ja, és tiszta mázli, hogy van egy ilyen "önzetlen" házinyuszid... :P :D:D
    Bele se merek gondolni mi volt az ára... :D:D
    A to-t meg még nem hiányold, majd ha holnap balhé nélkül megoldok mindent, na akkor ;)
    puszika

    VálaszTörlés
  8. Piros! Mi van veled? Elhallgattál!
    Itt a változatosság kedvéért esik az eső :)

    VálaszTörlés